How to create bot on Efnet ?

General talk about EFnet

Moderators: Website/Forum Admins, EFnet/General Moderators

nofam01
Posts: 2
Joined: Tue Aug 04, 2015 6:28 am

How to create bot on Efnet ?

Postby nofam01 » Tue Aug 04, 2015 6:32 am

Hello, i want to ask what is command to create automatic bot on my efnet room ? I remember if i wrote command in quakenet , bot come in to my room and everytime if i logout he stay here. So if i log in this room he give me op.

So i want to ask what is command to create bot in efnet room, so i thank your for any help.
User avatar
Handle With Care
Posts: 183
Joined: Wed Oct 26, 2005 6:53 pm
Location: Southern California

Re: How to create bot on Efnet ?

Postby Handle With Care » Tue Aug 04, 2015 7:17 pm

EFnet does not provide bot services. You will have to install your own, beginning with learning *nix operating system.
EFnet IRC Network Forum Moderator
IRC Operator (IRCOp) irc.Prison.NET
Sic transit gloria mundi.
Dextor
Posts: 1
Joined: Sat Mar 26, 2016 3:15 pm
Contact:

Re: How to create bot on Efnet ?

Postby Dextor » Sun Mar 27, 2016 9:09 am

I didn't think bots were allowed.
User avatar
Handle With Care
Posts: 183
Joined: Wed Oct 26, 2005 6:53 pm
Location: Southern California

Re: How to create bot on Efnet ?

Postby Handle With Care » Sun Mar 27, 2016 6:36 pm

Most servers permit well-behaved [ro]bots --the "ro" is silent. A few do not. Check the MOTDs on each server to find out which do not permit bots and make sure your bot never connects to those servers. You are responsible for the activity of your bot.

While some bots run under Windows, and even mIRC, they are rarely used. Since most bots run on one of the various flavors of unix, you should have a good working knowledge of that operating system. Also, most bots use the eggdrop program. #egghelp is one channel for advice.
EFnet IRC Network Forum Moderator
IRC Operator (IRCOp) irc.Prison.NET
Sic transit gloria mundi.

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest